Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Goede start De Zwaluw 3 in competitie

Ga naar beneden

Goede start De Zwaluw 3 in competitie Empty Goede start De Zwaluw 3 in competitie

Bericht  Redactie do 10 sep 2009, 14:35

Door Dominique Pichel - Afgelopen zondag heeft De Zwaluw 3 in de eerste wedstrijd van het seizoen de drie punten in Oeffelt gehouden. In een goede wedstrijd werd Sambeek met 3-1 verslagen. Met twee ‘afvallers’ van de selectie van De Zwaluw 1/2 (Dave Havekes en Dominique Pichel) en een nieuwe speler, Bart Hermsen, had het derde deze dag een selectie van 14 man. Hierbij was ook het ‘geluk’ dat Dennis ‘Jari’ Lichteveld net geopereerd is, Erwin Gietemans wegens andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn en Bram Coenen al van te voren besloot een hele wedstrijd erlangs te staan, anders was de wedstrijdselectie nog groter geweest.

De formatie van nieuwbakken trainer Toon Maassen begon sterk aan de wedstrijd. Met meteen een grote kans van rechtsback Dave Havekes, die na een één twee de bal via de keeper over de deklat zag verdwijnen. Kort hierna was het Sjors Reijs die de hoofdrol voor zich opeiste. Hij dolde met wat spelers en ging daarna binnen het strafschopgebied op de grond liggen (als een echte PSV’er betaamd, te denken valt aan Farfan tijdens PSV-AJAX in oktober 2005). De scheids floot tot ieders verbazing voor een penalty. Dit was een koud kunstje voor Bart Hermsen, 1-0 voor De Zwaluw. Na de vroege voorsprong zakte het spel van de thuisploeg wat in. Sambeek was via drie gevaarlijke vrije trappen dichtbij een goal. Het dichtst bij een doelpunt kwam Sambeek via haar spits, die van afstand via het hobbelige veld de paal naast Patrick Vlasveld trof. Verder dan deze kansen kwam Sambeek ook niet, dit dankzij de goed staande verdediging waarin met name Ed Maas uit blonk. De Zwaluw zette hier niet veel tegenover, maar was net voor rust nog wel dichtbij een doelpunt. Ruud Maas gaf een steekpass die net voor de inglijdende Dominique Pichel langs schoof.
Na rust verscheen de thuisploeg met een geheel nieuwe linkerflank (Ed Maas, Pierre Graat en Sjors Reijs werden vervangen door Hans van Asten, Mark Derks en Gertjan Coenen). Deze wisselingen zorgden voor wat onrust in de ploeg. De bal werd niet lang vastgehouden waardoor Sambeek beter in haar spel kwam. Dankzij dit overwicht kreeg Sambeek ook kansen, hiervan werd er één verzilverd. Dit betekende de gelijkmaker. Na tien minuten in de tweede helft nam De Zwaluw de wedstrijd weer in handen. Dit leverden grote kansen op. Onder andere voor Dominique, die niet verder kwam dan een stiftbal over de lat en een schuiver langs de Sambeekse goalie, en een schot van Patrick Lichteveld rand 16 na een goed uitgespeelde aanval. Het was uiteindelijk de ijverige Mark Derks die De Zwaluw 3 op voorsprong bracht. Een aanval via het midden kwam rechts terecht bij Dominique die met een lage voorzet Mark op zijn wenken bediende. Na de 2-1 was het min of meer gelopen koers. De Zwaluw controleerde, toch wist het tegelijkertijd dat een counter de 2-2 kon betekenen. Uiteindelijk werd het dan toch 3-1: Patrick Lichteveld stond oog in oog met de doelman van Sambeek maar bleef uiterst rustig en gaf de bal precies op maat op de meegelopen Dominique, die na drie grote kansen deze keer wel raak wist te schieten.
Bij deze stand bleef het ook, dat betekent dat De Zwaluw na een wedstrijd de volle buit heeft. De vurige wens van Toon Maassen, ooit een keer kampioen worden, is nog in zicht!

Opstelling De Zwaluw 3: Patrick Vlasveld; Dave Havekes, Bart Hermsen, Thijs Lamers en Ed Maas (46. Hans van Asten); Bart Lamers, Patrick Lichteveld en Pierre Graat (46. Mark Derks); Dominique Pichel, Ruud Maas en Sjors Reijs (46. Gertjan Coenen)