Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

4 plaatsers

Ga naar beneden

De Zwaluw A1 verliest in Haps, titel lijkt ver weg Empty De Zwaluw A1 verliest in Haps, titel lijkt ver weg

Bericht  Domi za 19 apr 2008, 21:30

Haps, 19 april 2008, door Dominique - Het kampioenschap voor De Zwaluw A1 lijkt verder weg dan ooit. De A1 speelde zeer zwak tegen een gemotiveerde tegenstander, Hapse Boys A1, en verloor terecht met 3-2. Terwijl Milsbeek te sterk was in de topper tegen HBV (2-1). Hierdoor staat De Zwaluw A1 twee punten achter op de Limburgse concurrent.

Eerder dit seizoen werd er een wedstrijd gespeeld tussen de Hapse Boys A1 en De Zwaluw A1. Deze wedstrijd was voor de Eastern Open, een toernooi tijdens Pasen. De Zwaluw won, met 4-0 in 20 minuten tijd.
Maar deze wedstrijd zou een andere worden dan die tijdens Pasen. De Zwaluw A1 moest winnen van Haps en zou, bij winst, afstand kunnen nemen van een van de twee achtervolgers. Want de nummer 3 Milsbeek moest thuis tegen de nummer 4, HBV. Haps was daarentegen zeer gemotiveerd, omdat ze (waarschijnlijk) een aantal kratten bier zouden ontvangen vanuit Beers bij een positief resultaat vanuit het standpunt van Beers.

De Zwaluw ging met een aantal (half) geblesseerde spelers richting Haps. Onder andere Daan Erps en Daan Derks waren niet helemaal fit en Cliff was nog steeds geblesseerd. Maar dan verwacht je toch dat de A1 met andere spelers deze wedstrijd tot een goed einde kon brengen. Dit was in de eerste helft niet te zien. De Zwaluw speelde zeer matig. De linies ver uit elkaar, waardoor vaak de lange bal op een van de spitsen gespeeld moest worden (eigenlijk alleen Bardoel en niet Van Haren of Michel die géén topkoppers zijn). Ook konden de spitsen de bal niet lang vast houden, waardoor de bal weer net zo hard terugkwam (lag dus niet alleen aan de spitsen!). Ook werden er geen persoonlijke duels gewonnen door de A1 uit Oeffelt. Hierdoor kreeg Haps de mogelijkheid op te bouwen via de achterhoede. Dit leidde in de eerste helft tot een aantal kansen. Zo tikte Koen de bal uit de hoek en vooral de Hapse corners waren gevaarlijk. De aavoerder van Haps kopte uit een van de hoekschoppen de bal op de lat. Toch stond het bij rust nog 0-0.

In de rust werd geprobeerd De Zwaluw op het goede spoor te zetten. Het leek of iedereen dat door had. De tweede helft begon met veel passie en de Zwaluw zette dan ook Haps onder druk. Maar de kansen kwamen er niet en daardoor leek bij De Zwaluw het vertrouwen af te nemen.
De Hapse Boys nam het spel weer in handen en scoorde, na een van de vele kansen, verdiend de 1-0. Koen pakte slemielig de bal een meter buiten zijn strafschopgebied in zijn handen (anders was het 'gewoon' een doeltrap) en uit deze vrije trap scoorde Haps. Ook weer slemielig want de kopbal belandde via Wout achter de kansloze Koen. En het vijf minuten later was het, randje buitenspel, de rechterspits van Haps die alleen op Koen af kon gaan en de bal goed breed legde voor zijn medespeler, 2-0 Haps.
Toch knokte De Zwaluw, o.a. door een-op-een achterin te spelen, voor de aansluitingstreffer. Simpele, maar effectieve, combinaties leverde kansjes op (schoten van afstand > afzwaaiers) en ook een doelpunt. Willem van Haren maakte de bal, na een subtiel passje van Luuk, vrij en ronde deze kans goed af. De Zwaluw was weer in de wedstrijd. Het drukte dan ook goed door en de 2-2, van Willem van Haren (assist Willem Bardoel) was op dat moment terecht. Na de 2-2 verloor De Zwaluw A1 de controle, Haps kwam weer. De kansen werden niet benut, door een goeie redding uit de bovenhoek van Koen en een bal op de lijn die werd weggehaald. Toch probeerde De Zwaluw nog te gaan voor de overwinning, dit leverde een kans op voor Willem van Haren. Ware het niet dat hij opzichtig onderuit werd gehaald door de keeper van Haps. Dit was de scheidsrechter niet ontgaan, maar toch floot hij niet.
In de laatste minuut trok De Zwaluw weer ten aanval, een goede voorzet van Jort belandde net niet op een van De Zwaluwhoofden, waarvan Dominique er een was. De Hapse doelman schoot de bal naar voren en de bal viel achter de Oeffeltse verdediging, geen rugdekking want de laatste man stond dus voorin, en de bal verdween in de kruising, 3-2 in de allerlaatste minuut.

Opstelling De Zwaluw A1: Koen Verstelle; Daan Derks (35. Willem Menting), Dominique Pichel, Dave Havekes en Wout Keijzers; Charly Prijs, Luuk Jansen en Jhonatan Verhaegh (65. Ruben Heijs); Willem Bardoel, Willem van Haren en Michel van Heusden (46. Jort Hendriks)

Terug naar boven Ga naar beneden

De Zwaluw A1 verliest in Haps, titel lijkt ver weg Empty Re: De Zwaluw A1 verliest in Haps, titel lijkt ver weg

Bericht  Willem za 19 apr 2008, 21:43

Echt een dramatische wedstrijd! Het moet wel heel gek lopen als wij nog kampioen worden....Milsbeek speelt nog 2x thuis. Mad

Willem

Aantal berichten : 22
Leeftijd : 35
Elftal : Selectie
Beste voetbalclub : psv!!

Bericht  Domi za 19 apr 2008, 21:45

Draak van een wedstrijd, niemand haalde zijn niveau en verloren elk duel.

Bericht  Koen za 19 apr 2008, 22:43

Als het toch keeperbal zou zijn, waarom roepen dan 10 man van de zwaluw even hard dat ik die bal moet pakken(wel domme actie verder maarja Razz )! Verder idd gewoon een kutwedstrijd en legden we het op alle fronten af.. Nu maar wachten op wat milsbeek doet, hopelijk worden we nog kampioen Rolling Eyes

Koen
Gast

De Zwaluw A1 verliest in Haps, titel lijkt ver weg Empty Stand en resterend programma

Bericht  Domi zo 20 apr 2008, 21:09

jometdebanjo schreef:hee gozer ik heb zeker 35 minuten meegedaan. Ik was nog niet eens in de kleedkamer toen er voor rust gefloten werd:P