Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

De Zwaluw 2 pakt eerste competitiedag 3 punten

Ga naar beneden

De Zwaluw 2 pakt eerste competitiedag 3 punten Empty De Zwaluw 2 pakt eerste competitiedag 3 punten

Bericht  Redactie di 08 sep 2009, 16:28

Door Koen Verstelle – Voor de wedstrijd was het al duidelijk, vandaag, de eerste competitie dag, moesten punten gepakt worden. De tegenstander SES (uit Langeboom) werd bestempeld als de gedoodverfde titelkandidaat en de mannen van De Zwaluw zouden dus een zware wedstrijd voor de boeg krijgen.
Om half 12 begon de wedstrijd, SES trapte af, De Zwaluwcaptain Erwin Kersten (a.k.a. Bono) had er namelijk voor gekozen om met de zon in de rug te voetballen. Eenmaal bezig bleek dat De Zwaluw het goed had staan, er werd lekker gecombineerd en de druk op de verdediging van SES werd steeds groter. Dit resulteerde dan ook in de eerste goal van De Zwaluw rond de twintigste minuut. Een mooie cross-bal van Sander Derks passeerde de keeper waarnaar Harm Michiels (Beb) de bal weer terugkopte op Thijs Lamers die makkelijk binnen kon lopen.
Na deze goal ging het pas echt lopen bij De Zwaluw, want na minder dan 10 minuten was het alweer raak. Inmiddels topscoorder, Thijs Lamers, kopte hard tegen de grond op een voorzet van alweer Harm Michiels en de bal viel mooi over de keeper van SES die inmiddels al languit op de grond lag.
Na deze 2 – 0 wisten de mannen uit Langeboom even niet waar ze het moesten zoeken. Verschillende passjes werden onderschept en geen lange bal kwam meer goed aan. Verdediger Patrick van Elst had de genadeslag kunnen geven, maar verzuimde één op één met de keeper van SES.
Tijdens de rust bleek trainer Arno Willems tevreden. Toch werden er twee wissels toegepast tijdens dit kwartier. Joost Lamers en Pim van Lanen mochten laten zien wat ze konden en Boy van de Velden en Dave Grutters werd wat rust gegund.
De 2e helft begon goed, er werd weer lekker rond getikt en SES leek niet echt aan te dringen. Ongeveer na 20 minuten spelen leek alsnog de genadeslag te vallen. Een mooie lange bal van Erwin Kersten werd voor gekopt door de inmiddels ingevallen Tom Verbroekken. Harm Michiels kwam goed inlopen, maar kreeg het in zijn enthousiasme voor elkaar om de bal vanaf 2 meter over het vangnet te schieten. Twee minuten later was het alsnog verdiend raak voor De Zwaluw. Pim van Lanen maakte wellicht de mooiste goal uit zijn carrière. Hij kreeg zo’n 5 meter voor de 16 de bal in zijn voeten, zag wat ruimte, en maakte met een genadeloos schot onderkant lat in de kruising de 3 – 0 een feit.
Vervolgens was het een tijdje rustig in deze wedstrijd, tot een kwartiertje voor tijd. Keeper Koen Verstelle raakte een bal op verdediger Sander Derks verkeerd en de spits van SES ging rond de 16 met de bal aan de haal. Deze spits aarzelde dan ook geen moment en strafte deze fout genadeloos af met een hard schot in de linkerhoek. Vervolgens was De Zwaluw even de kluts kwijt. SES zette aan en er kwam steeds meer druk op de verdediging van de Zwaluw. Een tijd lang vond er vooral het welbekende ‘flipperkast-voetbal’ plaats en hield De Zwaluw ondanks de 3-1 voorsprong zijn hart vast. Zonder échte gevaarlijke kansen te creëren bleef de druk aanhouden, maar besefte De Zwaluw met nog 10 minuten te spelen de 3 punten wel in Oeffelt te houden. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek SES de 3-2 nog binnen te schieten, maar keeper Koen Verstelle maakte zijn fout van eerder goed door de bal uit de rechterbovenhoek te tikken.
Al met al heeft Zwaluw 2 een sterke wedstrijd laten zien en hoewel er altijd verbeterpunten zullen zijn, is deze wedstrijd een goed begin van een hopelijk nog beter seizoen.
Opstelling: Koen Verstelle; Ferry van Amstel, Erwin Kersten, Patrick van Elst en Sander Derks; Willem Bardoel, Rob van Elst en Boy van de Velden (45. Joost Lamers); Thijs Lamers (65. Tom Verbroekken), Harm Michiels en Dave Grutters (45. Pim van Lanen)

Redactie
Gast

Terug naar boven Ga naar beneden

De Zwaluw 2 pakt eerste competitiedag 3 punten Empty Re: De Zwaluw 2 pakt eerste competitiedag 3 punten

Bericht  Tim do 10 sep 2009, 20:11

Hey Koen,

Zeer netjes gemaakt dit wedstrijdverslag. Met mijn opvolging op papier zit het
dus wel goed. Had niet verwacht dat je buiten je keeperstalenten ook over wat schrijf