De Zwaluw discussieert!
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Zwakke wedstrijd Zwaluw 2 toch bekroond met 3 punten

Ga naar beneden

Kampioen word je tegen de mindere broeders; De Zwaluw 2 is hier een voorbeeld van!?

Zwakke wedstrijd Zwaluw 2 toch bekroond met 3 punten Vote_lcap0%Zwakke wedstrijd Zwaluw 2 toch bekroond met 3 punten Vote_rcap 0%
[ 0 ]
[ 1 ]
[ 0 ]
[ 0 ]
[ 0 ]

Totaal aantal stemmen : 1

Zwakke wedstrijd Zwaluw 2 toch bekroond met 3 punten Empty Zwakke wedstrijd Zwaluw 2 toch bekroond met 3 punten

Bericht  Beheerder ma 21 sep 2009, 00:03

Door Koen Verstelle - Na drie wedstrijden blijft Zwaluw 2 nog steeds ongeslagen. Vandaag werden de 3 punten gepakt tegen Wanroij, maar de wedstrijd verdiende niet bepaald een schoonheidsprijs.

Om half 12 trapten de mannen uit Wanroij af. Al snel bleek dat er vandaag gewerkt moest worden. Constantia had dan voetballend niet zo gek veel te vertellen, maar werken dat konden ze. De eerste 10 minuten leek er niks aan de hand en kon de Zwaluw redelijk makkelijk rondtikken. Maar toen viel er uit het niets een goal, helaas in het net van De Zwaluw. Met een steekpass werd de spits van Constantia vrijgezet en kon deze met Erwin Kersten in de rug toch eenvoudig de bal binnenschuiven.
Na deze openingstreffer waren de mannen van De Zwaluw het even kwijt. Geen bal kwam meer in de voeten aan en over het hele veld was de onrust te merken. Een kwartiertje later maakte Harm Michiels een einde aan deze onrust door vanaf de 16 de bal heerlijk in de rechter bovenhoek te schieten.
Toch maakte de Zwaluw het zichzelf na deze goal moeilijk met veel slechte passjes (ziekenhuisballen) en kwam Constantia een paar keer dicht bij een hernieuwde voorsprong. Zo kon Ferry van Amstel met een sliding net voorkomen dat de spits van Wanroij uit kon halen en liet keeper Koen Verstelle een ‘hete’ bal los waarna met hangen en wurgen toch werd voorkomen dat de 1-2 werd binnengetikt.
Vlak voor tijd kon Boy van der Velden de stand in het voordeel van de Zwaluw ombuigen, maar hij schoof de bal net voorlangs.
In de rust was de meest logische uitspraak: ‘Wat maken we het onszelf toch moeilijk’. Voetballend gezien had de Zwaluw het makkelijk uit kunnen tikken, maar op de een of ander manier liep het niet. In deze rust werd er één wissel toegepast, Dave Grutters verving Boy van de Velden.

De 2e helft begon goed. Er werd goed gecombineerd en al snel volgden de eerste kansen. Vooral Harm Michiels en Thijs Lamers stichtten samen voor gevaar. Een schot van Dave Grutters werd dan nog gepakt door de keeper uit Wanroij, maar even later was het dan toch raak voor de Zwaluw. Harm Michiels draaide goed bij zijn man weg en zette Charly Prijs vrij voor de goal. Deze bleef koel, kapte een man uit en schoot vervolgens goed binnen.
Na deze verdiende treffer liep het lekker bij de Zwaluw. Het meeste balbezit was voor Oeffelt en Constantia had niks te vertellen. Een kwartiertje later volgde dan ook de 3-1. Thijs Lamers maakte de 3e van het seizoen door onverwachts de bal schitterend over de keeper te krullen. Dominique Pichel had nog kunnen tekenen voor de 4-1, maar zijn poging ging dankzij de hand van de doelman rakelings voorlangs de goal. Ongeveer 25 minuten voor tijd werd de hardwerkende Tom Verbroekken nog vervangen door Erik Artz.
Maar zoals al eerder bleek deze wedstrijd, maakte de Zwaluw het zichzelf weer moeilijk. Wanroij kreeg meer initiatief en begon er weer in te geloven. Waar Oeffelt eerst nog werd gered door een engeltje op de paal was 10 minuten voor tijd toch de 3-2 een feit. De rechtsbuiten van Constantia maakte een actie, legde terug op een binnenlopende speler en deze kon vrijuit binnentikken. Even leek Sander Derks de goal nog te verhinderen, maar deze schoot tegen het achterbeen van de inmiddels gestrekte Koen Verstelle, waarna de bal alsnog achter de doellijn verdween.
Na deze goal volgde een slotoffensief van Constantia, maar de Zwaluw bleef overeind. In de laatste minuut van de wedstrijd was er toch nog bijna de gelijkmaker van Wanroij, maar de uitkomende keeper van de Zwaluw kon verhinderen dat Oeffelt hier 2 punten liet liggen.
Al met al was dit geen overtuigende wedstrijd en waren de mannen van de Zwaluw opgelucht toen het laatste fluitsignaal klonk en de 3 punten in Oeffelt bleven.

Opstelling: Koen Verstelle; Sander Derks, Erwin Kersten, Ferry van Amstel en Dominique Pichel; Boy van de Velden (45. Dave Grutters), Mark Artz en Charly Prijs; Tom Verbroekken (65. Erik Artz),Thijs Lamers en Harm Michiels.