De Zwaluw discussieert!
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Zwakke wedstrijd De Zwaluw levert maar een punt op tegen St Hubert

Ga naar beneden

Zwakke wedstrijd De Zwaluw levert maar een punt op tegen St Hubert Empty Zwakke wedstrijd De Zwaluw levert maar een punt op tegen St Hubert

Bericht  Beheerder zo 15 nov 2009, 21:47

Door Dominique Pichel - Zonder de geblesseerde topscorer Stan Cuppen begon De Zwaluw aan de wedstrijd tegen de nummer laatst Sint Hubert. Sint Hubert verloor vorig weekend nog in eigen huis met maar liefst 0-6 van VCA. Maar in de beginfase was het eerste gevaarlijke schot van de gasten, die zich niet naar de slachtbank wilde leiden. In het verdere verloop van de eerste helft waren echter de kansen voor De Zwaluw. Zonder groots te spelen wisten de Oeffeltenaren toch kansen af te dwingen. Een goede actie van Dennis Titselaar op rechts leverde bijna Oeffelts succes op. Via een voet van een speler van Sint Hubert belandde uiteindelijk de bal in de handen van de doelman van de gasten uit Sint Hubert. Nadat Willem van Haren, na slordig uitverdedigen van Sint Hubert, een grote kans miste, was het in de 29e minuut wel raak aan de andere kant. Michel Jansen leverde bij het eigen 16 meter gebied de bal zomaar in bij een tegenstander. Jeroen van de Hoogen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal achter de kansloze Koen Verstelle.
De Zwaluw probeerde wel te voetballen, maar de thuisploeg miste balvastheid in de voorhoede. Desondanks kreeg De Zwaluw voor de rust nog de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Na goed terugleggen van Michel Jansen was rechtsback Merijn Elbers met een afstandsschot met zijn zwakkere linkerbeen dicht bij een doelpunt, het was uiteindelijk de goedspelende doelman die het schot keerde. Uit de daaropvolgende hoekschop was deze doelman al geklopt bij een goed schot van Willem van Haren, maar de op de lijn staande verdediger van Sint Hubert belette De Zwaluw van een 1-1 ruststand.
Na de thee kwamen de mannen van John Boeijen goed de kleedkamer uit. Met twee nieuwe krachten, Boy van de Velden en Charly Prijs voor de teleurstellende Pascal Degen en Pim Coenen, in het elftal, kreeg De Zwaluw in de eerste minuut na rust een grote kans. Na een schitterende actie van Willem van Haren waarin hij drie man passeerde, faalde hij echter oog in oog met de keeper. Twee minuten later was het wel gelijk. Een vrije trap van diezelfde Willem van Haren strandde in de muur en werd opgepikt door de net ingevallen Boy van de Velden. Hij zette de keeper op het verkeerde been en schoot diagonaal raak. Na dit doelpunt volgde er een sterke fase van De Zwaluw, het was heer en meester, maar tot kansen leidde dit niet. Een schot van Boy van de Velden, na goed terugleggen van Charly Prijs, eindigde niet op doel. In het laatste half uur raakte de thuisploeg de controle op de wedstrijd kwijt en kon het alle kanten op. In de zeventigste minuut was het de gevaarlijkste speler van Sint Hubert, Jeroen van de Hoogen, die van een meter of 25 de bal hard op de lat schoot. Net voor het einde van de wedstrijd had De Zwaluw nog een mogelijkheid om de drie punten toch nog in Oeffelt te houden. Een mooie aanval over vele schijven, die liep via Willem van Haren, Boy van de Velden en Dennis Titselaar, stelde Jarno Kosman in staat om het winnende doelpunt te maken. Zoals zo vaak vandaag voorkwam de Sint Hubertse keeper een doelpunt van De Zwaluw.
In deze strijdvolle maar slechte wedstrijd was uiteindelijk de 1-1 eindstand een terechte uitslag. De Zwaluw heeft twee weken om de bij te tanken en na te denken over het vertoonde spel in deze wedstrijd, want over twee weken moet er uit een ander vaatje getapt worden tegen de nummer twee DSV in Sint Anthonis.

Opstelling De Zwaluw: Koen Verstelle; Merijn Elbers, Jeroen de Wit, Frank van Elst en Jarno Kosman; Dennis Titselaar, Rick Giesbers en Pim Coenen (46. Charly Prijs); Willem van Haren, Pascal Degen (46. Boy van de Velden ) en Michel Jansen (86. Luuk Jansen)