De Zwaluw discussieert!
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Zwaluw 2 winnaar van matig duel

Ga naar beneden

De Zwaluw is een kampioensploeg want het wint zoals een echte kampioensploeg betaamt ook slechte wedstrijden!

Zwaluw 2 winnaar van matig duel Vote_lcap100%Zwaluw 2 winnaar van matig duel Vote_rcap 100%

Bericht  Beheerder wo 18 nov 2009, 00:51

Door Tim Hendriks - De 10de competitiewedstrijd vond plaats in Oeffelt tegen Boekel Sport. De koploper had geen idee, wat het van de tegenstander kon verwachten, omdat het een totaal onbekend team was. Duidelijk was wel als er naar de stand werd gekeken, dat ze nauwelijks scoorden en ook weinig goals hoefden te incasseren. Al met al leek het dus geen eenvoudige opgave te worden voor de Zwaluwmannen. Tel daarbij op, dat ook de ziekenboeg wat voller raakte de afgelopen tijd. Zo had de Ut Twed maar 13 man tot zijn beschikking, waarvan Ferry eigenlijk niet mee mocht doen.

Klokslag half 12 werd er afgetrapt op het hoofdveld, wat een extra tegenstander bleek. De Zwaluw startte goed en kwam al na 3 minuten spelen op voorsprong. Een corner van Mark werd van dichtbij in het doel gewerkt. Net als vorige week, was het weer Eric Artz, die angst inboezemde bij zijn tegenstander. De tegestander schrok weer van Eric, zodat ie pardoes de bal over de lijn werkte. Daarna werd het wat onrustig aan de zijde van de Zwaluw. Boekel kreeg daarna een grote kans op de 1-1, maar Tim lag precies daar, waar de bal kwam. Geluk dus voor de Zwaluwmannen, die daarna de draad weer probeerden op te pakken. Toch liep het niet allemaal zo soepel als normaal, en af en toe werd de Zwaluw afgetroefd op felheid door de gasten uit Boekel. Niettemin kwamen er nog wel wat kansen voor de ploeg uit Oeffelt, maar de bal verdween niet richting het doel van de gasten. De 1-0 leek tot de rust op het bord te blijven staan, tot de 44ste minuut. Een afvallende bal werd door Rob van Elst in een keer op slof genomen. De bal verdween op fraaie wijze in het doel. Met de 2-0 stand op zak ging De Zwaluw rusten. Niet alles liep even soepel, maar goed de voorsprong was degelijk te noemen. Na de rust startte De Zwaluw goed, maar zakte al snel in. De Zwaluw beperkte zich vandaag tot hard werken, want voetballend lukte het niet. De inspeelpasses waren niet goed, de aannames niet lekker, kortom faciliteiten die bij goed voetbal horen waren vandaag niet al te best. Over en weer waren er nog wel wat kansen. Zo hadden Tom en Harm een keer moeten scoren, maar beide pogingen liepen op niets uit. Een ander hoogte punt in deze wedstrijd was een heuse ZZ 360 van Willem Bardoel. Aan de andere kant werd Boekel een penalty ontnomen, daar Erwin zijn tegenstander onreglementair afstopte. De scheidsrechter legde de bal erbuiten. Verder slaagde Boekel er bijna identiek aan de mogelijkheid in de 1ste helft niet in om oog-in-oog met Tim te scoren. Niet veel later was de wedstrijd voorbij en kon De Zwaluw weer 3 punten bijschrijven. Positief is natuurlijk dat er werd gewonnen en de Zwaluw veerkracht toonde. Volgende week zijn de mannen van Arno Willems een weekje vrij. Een week later moet aangetreden worden tegen Odiliapeel. Dat is een stugge tegenstander en vorig seizoen werd er ternauwernood een punt weggesleept. De Zwaluw is dus gewaarschuwd voor deze lastige uitwedstrijd.

Opstelling: Tim Hendriks; Sander Derks, Erwin Kersten©, Patrick van Elst, Dominique Pichel; Mark Artz, Rob van Elst, Willem Bardoel; Eric Artz (46. Tom Verbroekken), Harm Miggiels en Thijs Lamers

Varia:
- In een saai duel warer er toch een aantal hoogtepunten.
- Wat was nou echt het hoogtepunt van de wedstrijd? De goal van Rob, de ZZ360 van Willem of toch de panna van Mark?
- Gezien er toch een aantal Feyenoorders in het team spelen: volgende keer gewoon daden in plaats van woorden met betrekking tot het maken van doelpunten
- De nul werd weer gehouden, dat was alweer een aantal wedstrijden geleden.
- Eric schrikt niet alleen wekelijks tegenstanders af, maar van de week had hij zelf grote schrik bij een ongeluk, helaas raakte zijn auto daar total loss bij.
- Onze felicitaties gaan uit naar Rik en Coby met de geboorte van hun 2de kindje. Een wolk van een zoon zag het levenslicht met de naam Tim. Of de naam gekozen is aan de hand van de doelman weten we niet, maar het is een mooie naam in elk geval.